Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ

 

ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ

 

Ναι το πράγμα παράγινε τα τελευταία χρόνια. Δεν μπορεί δηλαδή το κάθε αρσενικό επειδή η φύση τον προίκισε να έχει κάπως περισσότερη μυϊκή δύναμη, να την ασκεί σε βάρος μιας ανυπεράσπιστης γυναίκας και να γίνεται από σύντροφός της, τύραννος.

Η πολιτεία έπρεπε να πάρει μέτρα για να προστατέψει τη γυναίκα θύμα της ανελέητης ενδοοικογενειακής βίας. Ναι είχε παραγίνει το πράγμα. Γιαυτό η κυβέρνηση ψήφισε νόμο και μάλιστα πολύ αυστηρό. Έστειλε εγκύκλιο στα Αστυνομικά τμήματα ορίζοντας τον τρόπο που έπρεπε να προσφερθεί βοήθεια στις γυναίκες θύματα και έφτιαξε για τα κινητά την εφαρμογή του ‘panic baton’και θεσπίστηκε νομικά το αδίκημα να διώκεται με τη διαδικασία του αυτόφωρου. Κι έτσι κάθε τερατάκι που θα σκεφτεί να το παίξει αφέντης στη σχέση του, βραχιολάκια και στο τμήμα και δεν θα σε ρωτήσει κανείς αν φταις ή δεν φταις, εφ’ όσων η γυναίκα που κάλεσε την αστυνομία σε βοήθεια, δεν ανακαλέσει την κατηγορία.

Στις τηλεοράσεις καθημερινά αναλώνονται εκατοντάδες ωρών συζητήσεις που έχουν ως κεντρικό σύνθημα ‘’κάτω τα χέρια από τις γυναίκες. Και φυσικά δεν χρειάζεται να πούμε πως δεν πρέπει να αποδώσουμε ούτε ένα ελαφρυντικό σε όσους έφτασαν στο φόνο για να επιβάλουν με τον δικό τους τρόπο την τιμωρία, μα ούτε και σε όσους άφησαν στο σώμα μα και στην ψυχή των θυμάτων τους ανεξίτηλα μαύρα σημάδια από την κτηνώδη συμπεριφορά τους.

Υπάρχει όμως εκτός από τον φόνο και την βιοπραγία (ξυλοδαρμός) και μια τρίτη επιλήψιμη κατηγορία που με μια γενικόλογη λέξη μπορούμε να την ονομάσουμε ‘καυγάς’.

Εδώ φίλες και φίλοι επιτρέψτε μου να σταθώ λιγάκι. Κατ’ αρχάς θέλω να εκφράσω μια εύλογη απορία. Δεν έχω ακούσει ούτε έναν, ούτε έναν αναλυτή του φαινομένου ‘ενδοοικογενειακή βία’ τόσα χρόνια που ως ειδικοί, ψυχολόγοι, τηλεπερσόνες, αστυνομικοί, δεν βρήκαν ΜΙΑ ΛΕΞΗ να πουν και να αναρωτηθούν. Καλά δεν προέκυψε ποτέ στην Ελληνική επικράτεια καυγάς (μιλάμε για άγριο καυγά) και υπαίτιος πρωταγωνιστής να είναι γυναίκα; Και σας ξαναρωτάω, ούτε ένας; Ξέρετε τι πάει να μου θυμίσει αυτή η απόλυτη μονόπλευρη τοποθέτηση; Τα αποτελέσματα από τις ψηφοφορίες στα απολυταρχικά πολιτεύματα που ο λαός συντάσσετε με την κυβερνητική άποψη σε ποσοστό 97-98%. Εκεί τουλάχιστον υπάρχει και το 2-3% που διαφοροποιείται. Εδώ στην περίπτωση μας ‘Ο’

Και με ποιο όπλο κυρίες και κύριοι θα μου πείτε πως μια γυναίκα μπορεί να χρησιμοποιήσει και να κατατροπώσει έναν άντρα; Αυτό λέγεται ‘Λεκτική Βία’ και στο είδος αυτό η γυναίκα είναι αρκούντος ικανή. Δείτε τα όπλα που έχει στην φαρέτρα της.

α) Αν υπάρχουν παιδιά (μικρά ή μεγάλα) εντελώς συμπωματικά τις περισσότερες φορές τυχαίνει να είναι στο σπίτι και το πρώτο λούσιμο το τρως πως δεν σέβεσαι τα παιδιά σου.

Β) Θα προσπαθήσει να καταρρακώσει την προσωπικότητα σου (ιδιωτική και επαγγελματική) και μέσα σε λίγα λεπτά θα σε κάνει να νοιώθεις πως είσαι ο πιο άχρηστος άνδρας τουλάχιστον στην Ελλάδα.

γ) Θα σου προσβάλει σίγουρα τις σεξουαλικές σου επιδώσεις

δ) Θα σου θυμίζει κάθε λεπτό να το βουλώσεις γιατί θα πάρει τηλέφωνο την αστυνομία και θα σε ΚΛΕΙΣΕΙ μέσα και το εννοεί. Αυτό το λέει πάντα με επίφαση και εκμεταλλεύεται εδώ τις διατάξεις του νόμου που φτιάχτηκε για να την προστατέψει και όχι να της δημιουργεί ανάχωμα για να πατήσει επι πτωμάτων και

ε) Θα έχει (ως συνήθως) τη μαρτυρία των ‘καλοπροαίρετων γειτόνων’ που άκουσαν κι άλλες φορές τις τσιρίδες της μη γνωρίζοντας όμως «ποιος ήρξατο, χειρών αδίκων»

Κι άλλες πολλές μικρές ή μεγάλες λεπτομέρειες που  δεν είναι της ώρας να αναφέρω γιατί δεν γράφτηκαν όλα αυτά για να χαρτογραφήσουμε τη γυναίκα δυνάστη. Εγώ μια απορία ήρθα να εκφράσω…….

Ούτε ένας βρε παιδιά δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα για το τι θα πει Γυναικεία εκδίκηση μέσα από καυγά; Μάλλον εθελοτυφλείτε για να τα έχετε καλά.

Μήπως αυτό δηλώνει φόβο; Λέω μήπως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου