Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

Η ΑΛΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΈΝΤΥ ΡΑΜΑ

 

Η ΑΛΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΈΝΤΥ ΡΑΜΑ 

 

Έπρεπε να γίνει κι αυτό, να καμαρώσουμε τη φιέστα που διοργάνωσε ο Πρωθυπουργός Της Αλβανίας Εντυ Ράμα, για να αποδείξουμε (σε ποιους δεν ξέρω) ότι η Ελλάδα είναι μια δημοκρατική χώρα, πάνω απ’ όλα. Ας κάνουν τις εκκλησίες μας (ναι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς το ίδιο είναι) τζαμιά. Ας καταλαμβάνουν με στρατεύματα τη μισή Κύπρο. Ας φυλακίζουν άνευ λόγου και αιτίας τους ομοεθνείς μας, εσύ ενδύεσαι τη χλαμύδα του δημοκράτη και εναγκαλίζεσαι όποιο φασιστικό ξόανο σου προκύψει, βλέπε τους Ουκρανούς και Ισραηλινούς ηγέτες.

Μήπως μας ήρθε άραγε για να υπογράψει την άρση της εμπόλεμης κατάστασης που ισχύει από το 1940. Μπα άστη αυτή να λιμνάζει.

Ήρθε λέει για ιδιωτική επίσκεψη. Ήρθε να ευχαριστήσει τους ομοεθνείς του, γιατί υπηκόους δεν μπορείς να τους πεις γιατί ούτε τους τάισε ούτε τους σπούδασε, ούτε τους περίθαλψε. Αυτά τα πρόσφερε περίσσια η Ελλαδίτσα μας. Ήρθε να ευχαριστήσει τους ομοεθνείς του που του έκαναν τη χάρη, μετά την κατάρρευση την κουμμουνιστικής δικτατορίας τους, ο μισός πληθυσμός περίπου της χώρας του που του έκαναν τη χάρη και την κοπάνησαν, απαλλάσσοντας τον από την υποχρέωση να τους ταΐσει και γενικά να τους φροντίσει. Αυτό είπαμε το ανέλαβε η φτωχή Ελλάδα για να τους εξασφαλίσει τα εκατομμύρια των αποταμιεύσεων σε Αλβανικές τράπεζες από την εργασία τους εδώ και να καμαρώνουν για την σύγχρονη ανάπτυξη της Αλβανίας.

Τι κρίμα όμως, άχνα δεν έβγαλε. Πέταξε και τις μπηχτές του για την αξιωματική μας αντιπολίτευση και απήλθε. Οι χειροκροτητές του σταδίου γύρισαν ευτυχισμένοι στα σπίτια τους και ενημέρωσαν τα παιδιά και τα εγγόνια τους για το πόσο φανταχτερή ήταν η φιέστα. Τους μίλαγαν όμως στα Ελληνικά γιατί και τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους δεν μιλούν πια Αλβανικά αφού μετέχουν της Ελληνικής παιδείας και χθες απουσίαζαν παντελώς από το πανηγύρι σου.

Τ’ ακούτε κύριε Εντυ Ράμα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου